This website uses non-intrusive cookies to improve your user experience. You can visit our cookie privacy page for more information.

Improving pedestrian safety

Background

The press centre is part of the London 2012 Media Centre. It comprises a five-storey office block fitted with under roof studios and external gantries for heavier plant. Significant movements of plant, vehicles and pedestrians were anticipated around the structure.

Hazard

The movement of plant, vehicles and pedestrians presents a significant hazard on larger projects. Sites must be organised so that pedestrians and vehicles can move around safely. The routes around the site need to be suitable for the people and vehicles using them.

Solution

The project team identified the need for high-quality pedestrian routes at an early stage and established simple but effective controls including:

Walkways separated from vehicle routes Designated crossing points
Fenced pedestrian walkways Clear site map and signage
2012-07-27